Haber

135 Yıl Sonra Ünlü Seri Katil Karındeşen Jack’in Kim Olduğu Ortaya Çıktı!

Çoğunuz Karındeşen Jack’in hikayesini bilirsiniz. 1888’de İngiltere’de fahişeleri öldüren seri katilin kimliği hep bir muammaydı. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırma, katilin kimliğine ilişkin çok yeni sonuçları ortaya çıkardı.

Detaylar haberimizde!

1880’lerde İngiltere’de işlediği seri cinayetlerle toplumda büyük korku yaratan ve bir daha yakalanamayan seri katil Karındeşen Jack’in kimliğine ilişkin yeni tartışmalar gündeme geliyor.

Seri katilin o yıllarda Londra’nın Doğu Yakası’nda yaşayan ve çalışan kadın fahişelerin boğazlarını kesip karınlarını parçalaması halkta büyük paniğe neden oldu.

Tarihin en gizemli suçlularından biri olan seri katil, fahişeleri ve özellikle sokakta yaşayan muhtaçları hedef alarak, Ağustos ve Kasım 1888 arasında Whitechapel bölgesinde en az 6 kadını öldürdü.

Karındeşen Jack soruşturmasını büyük dedesinin yürüttüğü polislerden Sarah Bax Horton, o dönemde görgü tanıklarının seri katilin dış görünüşü hakkında verdiği bilgileri dönemin tıbbi kayıtlarıyla karşılaştırdı.

Horton, ailesinin geçmişini araştırırken kendi büyük büyükbabası Harry Garrett’ın 1888’den 1896’ya kadar Londra’da polis memuru olarak görevde olduğunu keşfettiğini ve ardından cinayetleri araştırmaya başladığını söyledi.

Polis Horton, Karındeşen Jack’in yaptığı araştırma sonucunda Hyam Hyams isimli bir kişi olduğunu ve bu kişinin cinayetlerin işlendiği bölgenin merkezinde yaşadığını ve puro imalatçısı olduğu için bıçak kullanmayı da bildiğini öne sürdü.

Hyams’ın sara hastası ve alkolik olduğunu ve birkaç kez akıl hastanesine girip çıktığını söyleyen Horton, eşine ve annesine satırla saldırdıktan sonra gözaltına alındığını da iddia etti.

1888’de görgü tanıkları, Karındeşen Jack’i 30’lu yaşlarının ortalarında, dizlerindeki bir sorun nedeniyle bir kolunu bükemeyen ve topallayan bir adam olarak tanımladılar.

İlginç olan, hastane kayıtlarını inceleyen Horton’un, 1888’deki cinayetlerin işlendiği sırada Hyams’ın 35 yaşında olduğunu, sol kolunu büküp uzatmasını engelleyen bir rahatsızlığı olduğunu ve topallayarak yürüdüğünü belirlemesi.

Karındeşen Jack’in kimliğini belirleme çabalarında, öldürülen bir fahişenin garip resimlerini çizen sanatçı Walter Sickert’in de aralarında bulunduğu bazı isimler önerildi.

Hyam Hyams, aslında yaklaşık 100 kişilik bu şüpheli listesindeki isimlerden biriydi. Ancak Horton’a göre Hyams’ın adı yanlış tanımlamalar nedeniyle hiçbir zaman öne çıkmadı.

Hyam Hyams, 1888’in sonlarında akıl sağlığı nedeniyle Londra polisi tarafından hastaneye kaldırıldı ve 1913’teki ölümüne kadar orada tutuldu. Karındeşen Jack ise 1888’den sonra herhangi bir cinayet işlemedi.

evcilerhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu